PvdA-leden kiezen tussentijds een nieuw bestuur

ASSEN - Alle bestuursleden van de Drentse PvdA stellen hun positie beschikbaar tijdens de gewestelijke vergadering op 17 september. Dat bevestigt Jacob Bruintjes, voorzitter van de Drentse PvdA.
"Het is niet zo dat het bestuur opstapt. Veel van de huidige bestuursleden willen wel beschikbaar blijven voor het bestuur, maar er is het afgelopen jaar veel voorgevallen, en we kunnen niet verdergaan alsof er niets gebeurd is", stelt Bruintjes.

Ard van der Tuuk

Hij doelt daarmee onder andere op de politieke onrust die er ontstond toen PvdA gedeputeerde Ard van der Tuuk in april vertrok. "We stellen onze posities beschikbaar zodat
we opnieuw kunnen beginnen met een bestuur dat door de leden gedragen wordt."

Stoppen

Een tweede reden voor de verkiezing is dat een deel van het bestuur heeft aangegeven te willen stoppen. Bruintjes wil niet zeggen om hoeveel mensen het precies gaat. Ook is een aantal bestuursleden afgelopen jaar al gestopt voor een andere baan, zoals Cees Bijl, die gedeputeerde werd na het vertrek van Van der Tuuk.

Niet plakken aan de zetel

Het huidige bestuur is ongeveer anderhalf jaar geleden gekozen voor een periode van twee jaar. "Je kunt dan zeggen, ik ben verkozen, dus ik blijf zitten. Maar wij willen niet plakken aan onze zetel", zegt Bruintjes. "Wij stellen onze positie wel beschikbaar, maar dat betekent niet dat we niet beschikbaar blijven."

Kandidaatsbestuur

Het nieuwe bestuur wordt ongeveer een week voor de vergadering voorgedragen door de afdelingsvoorzitters van de Drentse PvdA. Zij gaan ook op zoek naar de kandidaatsbestuursleden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.