Scholen in Hoogeveen blijven strijden voor nieuw pand

HOOGEVEEN - De scholen voor speciaal onderwijs in Hoogeveen, de zogenoemde Renn4-scholen, zijn het schooljaar noodgedwongen begonnen in de oude panden.
Het college van Hoogeveen had de scholen nieuwbouw beloofd, maar daar bleek geen geld voor.
Lees meer: Toch geen nieuwbouw voor vervallen scholen in Hoogeveen
Gebreken
En dus rest de scholen niets anders dan proberen de huidige panden in goede staat te houden. "De leerlingen merken er niets van", zegt teamleider Rosalie Drost van basisschool De Carrousel. "We lappen het pand op waar we kunnen, maar natuurlijk zijn er verouderingen: lekkages, kapotte verwarming, enkel glas."

Lastig

Al zeven jaar verheugen de Renn4-scholen zich op nauwere samenwerking met elkaar, maar ook met het regulier basisonderwijs, bij voorkeur in één pand. "We hebben het gebouw goed kunnen onderhouden, maar als je je al jaren verheugt op nieuwbouw, dan is het toch lastig", aldus Drost.

Blijven strijden

Ondertussen leggen de scholen zich er niet zomaar bij neer dat ze door moeten in de oude panden. "De gemeente hebben we nog niet achter ons staan, maar met diverse scholen zijn we wel aan het kijken hoe we die samenwerking op kunnen zetten." Bovendien blijven de scholen het contact met de gemeente hierover zoeken. "Nooit opgeven", voegt Rosalie Drost daar strijdbaar aan toe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.