Man heeft verboden wapens en illegaal vuurwerk in huis: werkstraf geëist

De man hield wapens en munitie in huis (Rechten: Pixabay.com)
De man hield wapens en munitie in huis (Rechten: Pixabay.com)
ROSWINKEL - Een 62-jarige man uit Roswinkel moet wat het Openbaar Ministerie betreft een werkstraf van 240 uur opgelegd krijgen voor verboden wapenbezit. Als waarschuwing zou hij daarnaast een voorwaardelijke celstraf van zes maanden moeten krijgen.
Agenten kwamen op 26 november naar de woning van de man in Roswinkel. Ze waren getipt over illegaal vuurwerk. De agenten stuitten niet alleen op illegaal vuurwerk, maar ook op verboden wapens. Een erfenis, meende de man. Hij had het gekregen, "maar had verder niks met dat spul".

Wapens waren geladen

Bij de wapens lag een voorraad munitie opgeslagen. De revolvers en pistolen waren klaar voor gebruik. Dat maakt de zaak alleen maar ernstiger, meende de officier van justitie.
"Meneer had hier niets mee, maar ook anderen kunnen deze wapens in handen krijgen, met alle gevolgen van dien." Hij hield in zijn strafeis er rekening mee dat de man niet eerder met justitie in aanraking is geweest.
De rechtbank doet 12 september uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.