Van kindertekenaar tot architect

EELDE - Als zesjarige jongen was Patrick Wekema al corsowagens aan het tekenen. Dit ging zover door dat zijn juf uit de peuterspeelzaal hem tot halt moest roepen. Ondertussen is Wekema een architect en al zeven jaar lang een van de officiële ontwerpers voor het Bloemencorso in Eelde.
Door zijn ouders werd de ontwerper op zesjarige leeftijd meegenomen naar corsowijk Confrérie des Fleurs. Wekema: "De meeste kinderen mogen blaadjes plukken, maar ik mocht al bloemen prikken. Dat is voor veel kinderen een utopie." Wekema was verkocht. Hij bleef tekenen. En dan vooral corsowagens.

Architect

"Sommige van de tekeningen zijn nog best goed gelukt, als ik ze nu terugkijk. En anderen durf ik niet te laten zien, hoor." Ondertussen is Wekema al een paar jaar architect en doet hij het werk voor het Bloemencorso in Eelde ernaast.
Wekema: "Ik nam ooit een collega mee om hem te laten zien waar ik nou steeds over vertelde. Z'n mond viel bijna open van verbazing. 'Wat is de wagen groot!' zei hij. Hij kon niet geloven dat we een half jaar aan een wagen werken die we maar twee dagen laten zien en daarna weer slopen."
Dit jaar zijn twee ontwerpen van Patrick Wekema te zien in het Bloemencorso. De Gayparade van corsowijk Korenbloem en het Draaiorgel van corsowijk Confrérie des Fleurs. Wekema hoopt met een van de wagens de eerste prijs te winnen. "Dat is de enige prijs die ik nog niet heb gekregen."

Luister naar het gesprek met Patrick Wekema

Live op TV Drenthe

Zaterdag 3 september is het zover. Dan maken zestien praalwagens weer hun tocht van 2,5 kilometer door het centrum van Eelde. Het corso is die dag vanaf 14.30 uur live te zien op TV Drenthe, TV Oost, Omroep Gelderland en Omroep Brabant.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.