FNV: Garanties werknemers slagerij Jumbo Beilen ontbreken

Jumbo verkoopt de slagerij aan Meat Friends (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)
Jumbo verkoopt de slagerij aan Meat Friends (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)
BEILEN - Er moeten garanties komen die nu nog ontbreken. Dat zegt FNV-bestuurder Janwillem Compaijen over de verkoop van de centrale slagerij van het Jumbo-distributiecentrum in Beilen.
Vakbonden FNV en CNV kwamen gisteravond bij elkaar om te praten over de verkoop. Jumbo verkoopt de slagerij aan vleesverwerker Meat Friends. "Er komt een aparte bv van Meat Friends in Beilen. Garanties als een transitievergoeding en doorbemiddelen naar ander werk ontbreken," zegt Compaijen. "Er zal een sociaal plan moeten komen."
Lees meer: Jumbo verkoopt slagerij in Beilen: alle werknemers behouden baan
Ook maken werknemers van de slagerij zich zorgen over de beloofde werkgarantie van twee jaar. "Onze inzet was vanaf het begin dat Jumbo de slagerij wilde verkopen een garantie van vijf jaar. Dat is nu twee jaar. De werknemers vragen zich af wat er na die twee jaar gaat gebeuren. Daar moet over gepraat worden," aldus Compaijen.
Op 7 september houden de vakbonden nogmaals een ledenvergadering bij het distributiecentrum in Beilen. Op 14 september gaan de vakbonden met Jumbo om tafel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.