Emmen trekt geld uit om organisatie jeugdhulp te verbeteren

Het gemeentehuis in Emmen (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
Het gemeentehuis in Emmen (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
EMMEN - De gemeente Emmen gaat de toegang tot jeugdhulp verbeteren. Uit twee onderzoeksrapporten blijkt dat er extra ingezet moet worden om de organisatie van de hulp te verbeteren.
Volgens wethouder Bouke Durk Wilms gaat het puur om het organisatorische aspect, niet om de hulp die kinderen krijgen. "Er moet genoeg capaciteit zijn. We hebben daar extra geld voor uitgetrokken." Zo is onder meer geld uitgegeven aan een nieuw systeem om gegevens uit te wisselen.

'Geen bureaucratische rompslomp'

Er is geen sprake van bureaucratische rompslomp, zegt Wilms. "Die signalen hebben we niet. Het signaal dat we wel krijgen, is dat het niet optimaal loopt." Volgens de wethouder moeten onder meer de werkprocessen met Centrum voor Jeugd en Gezin verbeterd worden. "Maar ook in onze eigen gemeentelijke organisatie moet dat beter."
In Centrum voor Jeugd en Gezin werken verschillende organisaties zoals GGD Drenthe en Bureau Jeugdzorg samen.

Relatief veel kinderen

In Emmen krijgen relatief veel kinderen te maken met jeugdhulp. "Er zijn veel kinderen die in de jeugdzorg belanden. Het is wel heel divers, het gaat van uithuisplaatsing tot zaken zoals ADHD en dyslexie."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.