​Fietsers uit Meppel komen na 1.400 kilometer aan bij Mont Ventoux: 'Ze werden met de dag sterker'

Op weg naar de Mont Ventoux (Rechten:Marijke Cordemeyer)
Op weg naar de Mont Ventoux (Rechten:Marijke Cordemeyer)
MEPPEL/MONT VENTOUX - "Het is een opluchting dat iedereen de tocht veilig en goed heeft doorstaan", zegt Marijke Cordemeyer. Veertien fietsers fietsten de afgelopen elf dagen van Meppel naar de Mont Ventoux om geld op te halen voor de stichting Groot verzet tegen kanker. Cordemeyer was mee als begeleider.
De stichting organiseert jaarlijks de beklimming van de Franse berg door wandelaars, hardlopers en fietsers om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Omdat dit jaar de tiende editie is, fietste het team Monstertocht Meppel Mont Ventoux niet alleen de berg op, maar er ook naartoe.

Sterker

"Het is een enorme afstand", vertelt ze. "Maar het frappante is wel dat het na de rustdag veel beter ging. Ik wil niet zeggen dat ze het met twee vingers in de neus deden, maar je zag ze echt met de dag sterker worden." De Monstertocht Meppel - Mont Ventoux heeft in totaal bijna 32.000 euro opgehaald.

Wachten op de top

Gisteren kwam de groep aan bij de Mont Ventoux. "Iedereen is op z'n eigen tempo naar boven gefietst. Maar op de top hebben ze op elkaar gewacht, zodat ze samen konden finishen."

Vrijdag

En nu weer op de fiets terug? "Nee, haha, alsjeblieft niet! Ik moet er niet aan denken". Toch stappen de meeste fietsers nog één keer op de fiets. Vrijdag is namelijk de officiële beklimming van de Mont Ventoux.

Kijk hier het filmpje dat het team maakte van de laatste dag:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.