Liefde Marije en Marcel bloeide tien jaar geleden op tijdens het Bloemencorso

EELDE - Op deze drukke dag vlak voor het bloemencorso vieren twee vrijwilligers een extra feestje. Marije Hagenauw en voorzitter van corsowijk West End Marcel Wietzes zijn tien jaar samen.
Ze kregen verkering tijdens een van de feesten tijdens het bloemencorso tien jaar geleden.
"We waren veel samen aan het werk en dan bloeit er toch wel wat op. Jan Smit trad op en toen was het zo gezellig. Ja, klaar. Toen hadden we verkering. En nu, tien jaar later, hebben we Fleur!"

Corsokindje

Vorig jaar werkte de vrijwilligster nog hoogzwanger mee aan de corsowagen. Drie weken na de optocht was ze uitgerekend. "Ik kon niet stoppen. Dat was geen optie. Ik voelde me ook gewoon heel goed."
Ondertussen is Fleur bijna een jaar oud en al een paar keer komen kijken bij de werkzaamheden aan de wagen. "Ze vindt het zo leuk. En iedereen is zo enthousiast dat ze er is, daar heb je haast geen omkijken naar. Ik kan niet wachten tot ze kan lopen en ook een paar dingetjes zelf kan doen."

Nacht doorwerken

Vannacht werken de vrijwilligers de hele nacht door aan de corsowagen om hem op tijd af te krijgen voor de optocht. Ook de 70-jarige Ielke Jan Vrieling laat zich niet kennen. Rond drie, vier uur 's Ochtends gaat hij naar huis. "Tja, ik merk toch dat ik ouder word."

Live op TV Drenthe

Morgen is het zover. Dan maken zestien praalwagens weer hun tocht van 2,5 kilometer door het centrum van Eelde. Het corso is die dag vanaf 14.30 uur live te zien op TV Drenthe, TV Oost, Omroep Gelderland en Omroep Brabant.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.