SVBO geeft overwinning in blessuretijd uit handen

VOETBAL - SVBO is de nieuwe competitie begonnen met een 2-2 gelijkspel. Het publiek kon in Barger-Oosterveld genieten van een heerlijke wedstrijd, waarbij de ploeg van trainer Rolf Veneboer leek te winnen, maar in blessuretijd kwamen de gasten toch nog langszij.
Aantrekkelijk

In een aantrekkelijke beginfase had de thuisploeg het meeste balbezit, maar de promovendus uit Friesland kreeg ook een aantal aardige mogelijkheden. Na een kwartier spelen nam Wolvega de leiding. Bjorn Wagenaar schoot de bal beheerst achter doelman Lennon Ebeltjes.

Paal

Vijf minuten later had Ebeltjes geluk dat Wagenaar niet opnieuw doel trof. De doelman duwde de bal tegen de paal. In de tegenaanval had SVBO geen geluk. Dylan Wessels schoot, van dichtbij, ook tegen het aluminium. Weer een minuut later was het wel raak. Patrick Eberhard kopte, randje buitenspel, de gelijkmaker binnen.

Strafschop

Na een half uur spelen kreeg Wolvega een makkelijk gegeven strafschop. Het cadeautje was niet aan de Friezen besteed, want Ebeltjes redde bekwaam. Een minuut later moest de keeper weer handelend optreden en zorgde ervoor dat zijn ploeg niet opnieuw op achterstand kwam. In de slotfase van de eerste helft kregen beide ploegen nog kansen op meer, maar gescoord werd er niet meer.

Onveranderd spelbeeld

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Beide ploegen gingen op zoek naar een doelpunt en SVBO kreeg de eerste kans, maar Quentin Brands kon de bal net niet het juiste zetje geven.

Raak

Zeven minuten na rust was het echter wel raak. Dylan Wessels werd in het strafschopgebied vrijgespeeld en kon in alle rust de hoek uitzoeken, 2-1. Wolvega was aangeslagen na de achterstand, maar SVBO verzuimde de wedstrijd op slot te gooien.

Gelijkmaker

In het laatste kwartier zakte SVBO in, kwam onder druk te staan, maar veel kansen leverde het niet op. Tot de blessuretijd. Een afstandsschot werd onderweg aangeraakt. Ebeltjes kon in eerste instantie nog redding brengen, maar was kansloos op de rebound. Klaas Busscher bracht de eindstand op 2-2.