Handbal is populair onder de jeugd na Olympische Spelen

HANDBAL - Steeds meer jongens en meisjes willen handballen na het succes van de handbalvrouwen op de Olympische Spelen.
Dat merken ze in Emmen. Nadat Oranje in Rio vierde werd en in december al als tweede eindigde op het wereldkampioenschap, was het zaterdagavond tijdens een handbalclinic in Emmen erg druk.

Introductie

Onder leiding van handbalgoeroe en oud-trainer van E&O en Oranje, Harrie Weerman, kreeg de jeugd een introductie in het handbal. Veel nieuwe aspirant-leden namen deel aan de clinic.
"Het heeft heel veel impact gehad", zegt Weerman. "Ze kennen allemaal de naam van Lois Abbingh."

Meer jongens

E&O merkt dat handbal weer populair wordt. Diana Woudstra is niet alleen de moeder van handbalinternational Abbingh, maar ook jeugdtrainer bij E&O. Woudstra merkt dat er veel meer kinderen zich hebben aangemeld.
E&O wil in de toekomst meer clinics organiseren, in samenwerking met basisscholen. Edwin Kippers, trainer van het eerste mannenteam van E&O, valt nog wat anders op. "Het viel me meteen op dat er veel meer jongens zijn dan in andere jaren. Dit is uniek. De laatste jaren meldden alleen maar meisjes aan zich aan", aldus Kippers.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.