Genoeg maden, maar nauwelijks vraag naar afvalcoaches in Assen

ASSEN - Tien afvalcoaches zijn sinds maart actief bij de gemeente Assen. Zij kunnen inwoners informeren en helpen met het nieuwe afvalbeleid. Maar ze worden niet tot nauwelijks gebruikt.
Sinds februari is het afvalbeleid in de stad veranderd. De grijze container wordt eens per maand opgehaald, in plaats van eens in de twee weken. Dit terwijl het plastic en papier juist vaker aan de kant van de weg kan worden gezet. Een grote verandering, die in de zomer nog wel eens voor wat problemen kan zorgen.
Lees meer: Meer afvalscheiding in Assen: twee tientjes minder aan heffing
Maden en stankoverlast
"We krijgen vooral klachten over stankoverlast en maden," zegt Annemiek Bruins. Bruins werkt bij het klantencontactcentrum van de gemeente en is daarnaast ook afvalcoach. Hoewel ze merkt dat mensen nog steeds vragen hebben over het afvalbeleid, heeft ze in een half jaar tijd maar één huisbezoek gedaan.
Bruins: "Ik denk dat mensen het moeilijk vinden. We zijn duidelijk aangekondigd in Berichten van de Brink. Maar ja, je laat je afval zien aan een vreemde en dat is niet heel prettig natuurlijk."

Oranje containers

En daarom is Annemiek Bruins vooral bezig met het aanvragen van oranje containers. Want daar is wel veel vraag naar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.