Kerken in Zuidlaren en Anloo luiden klok vanwege aardbevingsschade

De Dorpskerk in Zuidlaren (Rechten: Google Streetview)
De Dorpskerk in Zuidlaren (Rechten: Google Streetview)
ZUIDLAREN - De Dorpskerk van Zuidlaren en de Magnuskerk in Anloo sluiten zich aan bij de actie van kerken in Groningen. Die luiden vanavond om 21.00 uur de kerkklokken om aandacht te vragen voor de aardbevingen.
De actie is een initiatief van Milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad en de coalitie Gasverzet Groningen.
De kerkenraad in Zuidlaren laat weten dat de Raad van Kerken Groningen-Drenthe de kerkgemeenschappen heeft opgeroepen om mee te doen. "Zuidlaren valt officieel niet in de door de NAM erkende zones, maar ook in Zuidlaren is er bevingschade als gevolg van een beving in Kolham."
Volgens RTV Noord doen zeker achttien Groningse kerken mee. De actie sluit aan bij een manifestatie waarbij bezorgde Groningers en andere Nederlanders de Tweede Kamer oproepen de gaswinning te stoppen. Zo'n anderhalf jaar geleden werden de noodklokken ook geluid. Dat gebeurde voorafgaand aan een debat in de Tweede Kamer over de gaswinning.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.