40.000 euro voor creatieve ideeën in dorpen Aa en Hunze

Volgend voorjaar maakt de gemeente bekend waar het geld naartoe gaat (Rechten: archief RTV Drenthe)
Volgend voorjaar maakt de gemeente bekend waar het geld naartoe gaat (Rechten: archief RTV Drenthe)
GIETEN - Er is in Aa en Hunze weer 40.000 euro te verdelen, voor burgers en organisaties met creatieve ideeën, die het leven in de dorpen wat aangenamer maken.
Het is de derde keer dat de gemeente zo'n geldbedrag uittrekt voor het aantrekkelijker maken van de omgeving. Dat gebeurt in het kader van het project 'Jullie idee, samen uitvoeren'.

Eigen initiatief

Het is de bedoeling dat dorpsbewoners zelf het voortouw nemen en zelf ook uitvoeren en onderhoud plegen. De gemeente stelt vervolgens geld of materialen beschikbaar.
Dit jaar ging onder meer geld naar de dorpsommetjes van Eexterveen, de veeg-en-strooiploeg Schipborg, extra activiteiten in de Broekstreek, centrale ontmoetingsplekken in Schoonloo en de aanschaf van tenten voor evenementen in Anderen. Deze vijf projecten werden uit 27 inzendingen gekozen.

Jury

Ideeën voor de nieuwe, derde ronde kunnen vanaf 21 september tot 21 december worden ingediend. Een jury beoordeelt de projecten, en kiest daar vijf uit. Die worden volgend voorjaar bekendgemaakt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.