Trainingscentrum voor judotalenten op het Carmel College in Emmen

EMMEN - Op het Carmel College in Emmen is vandaag een regionaal trainingscentrum voor judotalenten van start gegaan. Het centrum is opgezet vanuit de judobond.
Jonge talentvolle judoka's krijgen naast de gewone judolessen bij hun vereniging drie extra sportlessen per week op school.
De kinderen gaan hun topsportopleiding binnen de school volgen, zegt Alex Schepers van het Carmel College.. De school heeft al vijftien jaar een topsportafdeling voor talenten. Bijvoorbeeld voetbal, tennis, handbal en zwemmen. Deze week zijn we ook begonnen met atletiek en daar komt nu judo bij."

Talenten

Iza Pronk is zo'n talent. Ze heeft de bruine band. "Ik train al elf jaar en wil meer met judo. Het is een individuele sport en dat vind ik leuk. Als je meer wilt moet je er hard voor trainen."
De 13-jarige Axel traint zes keer in de week. "Ïk reis twee keer per week van Groningen naar Emmen. Als je mee wilt doen met de grote toernooien, moet je wel."

Sportschool

De trainingen worden niet in de school zelf, maar in een sportschool gehouden. "Daar liggen vaste matten, die hoef je niet voor elke training neer te leggen", zegt Schepers. "Voordeel is ook dat de kinderen zich er fysiek kunnen ontwikkelen met krachtsport- en fitness-apparaten."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.