Verwijsborden naar TT Circuit blijven voorlopig staan

Dit bord mag blijven staan (Rechten: Google Street View)
Dit bord mag blijven staan (Rechten: Google Street View)
ASSEN - De verwijsborden naar het TT Circuit mogen voorlopig blijven staan. Dat is de uitkomst van het gesprek dat gedeputeerde Henk Brink had met minister Schultz van Haegen en directeur-generaal Jan-Hendrik Dronkers van Rijkswaterstaat.
Rijskwaterstaat eiste vorige week dat de verwijsborden, die langs de A28 staan, verwijderd zouden worden. Reden is dat het TT Circuit en Wildlands geen anderhalf miljoen bezoekers per jaar trekken, de drempel die voor het plaatsen van verwijsborden geldt. Dit leidde tot discussie. Zo
de gemeente Assen de borden weg te halen en
Tweede Kamerlid Agnes Wolbert (PvdA) zich over de gang van zaken.
Lees meer: 'We zijn een dunbevolkt gebied, we vragen niet te veel'
Richtlijnen
Het kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur, het CROW, gaat de richtlijnen voor verwijsborden langs rijkswegen opnieuw bekijken. De richtlijnen dateren uit 2005. In afwachting van dat onderzoek - dat enkele maanden zal duren - mogen de verwijsborden langs de A28 blijven staan.
Goed gevoel
Gedeputeerde Brink is blij met de uitkomst van het gesprek. "Door de herijking van de richtlijnen wordt het misschien mogelijk om de verwijsborden voor TT en Wildlands te plaatsen langs de A28 en A37. We wachten de uitkomsten van het onderzoek natuurlijk eerst af, maar ik heb er een goed gevoel over."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.