Overijssel naar rechter vanwege afvalwaterinjecties door NAM

Installatie van de NAM in Schoonebeek (Rechten: RTV Drenthe / Serge Vinkenvleugel)
Installatie van de NAM in Schoonebeek (Rechten: RTV Drenthe / Serge Vinkenvleugel)
SCHOONEBEEK - Overijssel stapt naar de rechter om de afvalwaterinjecties door de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) in voormalige Twentse gasvelden te stoppen.
Afgelopen zaterdag
de NAM de olieproductie in Schoonebeek en daarmee de injectie van het vrijkomende afvalwater in de bodem in Twente. Dit is tegen het zere been van omwonenden en lokale en regionale politici.
Lees meer: Provincie Overijssel stapt naar rechter als afvalwaterinjectie wordt hervat
Lekke leiding
De productie in Schoonebeek lag zo'n anderhalf jaar stil vanwege een lekke leiding in de grond bij Hardenberg. De leiding werd gebruikt voor het afvoeren van afvalwater naar de lege gasvelden.

'Eerst onderzoek afronden'

Het provinciebestuur vindt dat de injecties moeten worden opgeschort totdat het onderzoek naar alternatieven voor de injecties is afgerond. Dat is naar verwachting eind dit jaar.

'Onzorgvuldig en ongewenst'

Volgens Gedeputeerde Staten zijn nog zoveel vragen onbeantwoord, dat injecteren op dit moment "onzorgvuldig en ongewenst" is. Zo bevat het water meer waterstofsulfide dan van tevoren ingeschat.
Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.