Overval Zuidlaren speelde zich af in drugsmilieu

De rechtbank in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De rechtbank in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN/ZUIDLAREN - Drie verdachten van een gewapende overval in Zuidlaren op 15 februari, blijven vastzitten. Dat bepaalde de rechtbank in Assen vandaag.
Het gaat om mannen van 24, 40 en 46 jaar uit Hoogezand. Ze bedreigden de bewoners van het huis aan de Jagerslaan met een mes, werkten het mannelijke slachtoffer tegen de grond en mishandelden hem.

Geld te goed

Volgens de officier van justitie speelde de zaak zich af in het drugsmilieu en hadden de verdachten nog geld te goed van de man uit Zuidlaren. Ze gingen er uiteindelijk vandoor met onder meer een laptop, een mobieltje en een televisie.
Aanvankelijk hield de politie vijf mensen aan: ook een 34-jarige vrouw uit Zuidlaren en een 33-jarige Hoogezandster. Zij zitten niet meer vast. De vrouw is nog wel verdachte in de zaak. Of de man ook wordt vervolgd, is onduidelijk.

Getuigen

De rechtbank besloot vandaag dat de advocaat van de twee jongste verdachten drie getuigen mag horen bij de rechter-commissaris. Omdat die een volle agenda heeft, is het niet zeker dat de zaak eind dit jaar inhoudelijk wordt behandeld, zoals eerder bekend werd gemaakt.
Als dit niet lukt, mogen de verdachten de zaak tegen die tijd mogelijk in vrijheid afwachten, aldus de rechtbank.

Advocaten vroegen nu al om vrijlating

De advocaten van de verdachten vroegen vandaag al om vrijlating. De 40-jarige man vertelde dat zijn 14-jarige zoon hem nodig heeft, de jongste verdachte zei dat hij naar een kliniek wil voor verslavingshulp en de oudste heeft een broze gezondheid en wilde daarom graag naar huis. Dat vindt de rechtbank nu nog te vroeg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.