FC Emmen zonder problemen door in beker

Cas Peters zorgde voor de gelijkmaker in Scheveningen (foto Roel Bos/sportfoto.org)
VOETBAL - FC Emmen bereikte betrekkelijk eenvoudig de 2e ronde van de KNVB Beker. Derdedivisionist SVV Scheveningen werd met 1-2 verslagen. Die stand was al bij rust bereikt.
Scheveningen, die in de twee voorrondes afrekende met Leonidas (5-0) en GVVV (5-2) kwam na een half uur verrassend op voorsprong. Een vrije bal werd fraai, maar ook geheel vrijstaand, ingekopt door Tim Peters.

Orde op zaken

FC Emmen stelde razendsnel orde op zaken. Amper twee minuten na de 1-0 tikte Cas Peters op aangeven van Rogier Krohne de 1-1 tegen de touwen. Tot grote woede van de thuisclub en dat was te begrijpen want de toegekende vrije bal, die de 1-1 inleidde, werd door Henk Bos op een verkeerde plek genomen. Vijf minuten voor rust scoorde Emmen opnieuw. Een corner van Bos werd prima ingekopt door Siekman.

Kaartenfestival

In de tweede helft viel er weinig te genieten. FC Emmen ging nog wel op zoek naar een derde treffer, maar de ploeg van Lukkien toonde weer dat er in de afrondending nog flinke stappen gemaakt moeten worden. De thuisclub beperkte zich vooral tot tegenhouden, waardoor de wedstrijd richting het einde kabbelde. De enige die dat voorkwam en zich daardoor onnodig veel administratief werk bezorgde, was scheidsrechter Gerrets, Hij trok na rust liefst 9 gele kaarten, waarvan twee voor Scheveningen-speler Levi Schiebbe. Aan Emmen-zijde gingen Olijve en Klok op de bon.

Personele problemen

Lukkien kon in Scheveningen geen beroep doen op de geblesseerde keepers Dennis Telgenkamp en Wieger Sietsma. Daardoor stond 3e doelman Eser Elmali onder de lat. Oguzhan Türk viel na iets meer dan 10 minuten uit met een liesblessure. Of hij vrijdag, wanneer Emmen voor de competitie FC Den Bosch ontvangt, erbij is is uiterst twijfelachtig. Josimar Lima, die het duel tegen Scheveningen miste vanwege liesklachten, lijkt vrijdag wel te halen.

Donderdag loting 2e ronde

Aanstaande donderdag vindt de loting plaats voor de tweede ronde van de KNVB Beker.