Teksten van Harry Muskee op de weg geschilderd in Grolloo

GROLLOO - Op initiatief van het C+B museum worden maandag twee teksten van Harry Muskee op het wegdek in het dorp geschilderd. Maandag is het vijf jaar geleden dat Muskee overleed.

Ter hoogte van café Hofsteenge en het Cuby + Blizzards museum komen de teksten 'Appleknockers Flophouse' en 'Window of my eyes'. De teksten, naar de twee bekende singles van de zanger, worden 1,80 bij 5 meter lang.

Vervagen
Gemeente Aa en Hunze steunt het initiatief van het museum met een subsidie van 250 euro. Daar kan het museum fluorescerende en watervaste verf van kopen, zodat de letters ook 's avonds zichtbaar blijven. "Hij is niet voor niets ereburger", zegt wethouder Henk Heijerman trots. "Dus dit soort initiatieven steunen we graag."

De teksten worden maar één keer op de weg geschilderd, wat betekent dat ze na een aantal jaar zullen verdwijnen. Of zoals Heijerman het beschrijft: "De letters zullen langzaam vervagen, net als de herinnering aan Muskee."

Muzikale ode
Op maandag zijn meer activiteiten ter ere van de Drentse blueszanger in het dorp. Zo wordt in café Hofsteenge een muzikale ode gebracht aan Muskee. Geïnteresseerde muzikanten en singer-songwriters konden zich opgeven om een bestaand nummer van Cuby and the Blizzards te bewerken of een eigentijds nummer te maken, geïnspireerd op het werk van Harry Muskee.

Harry Muskee overleed op 26 september 2011. Hij is zeventig jaar geworden. Muskee werd bekend met Cuby and the Blizzards. Deze bluesgroep ontstond in 1964 uit de beatgroep The Rocking Strings. Naast Harry Muskee maakten onder anderen ook Herman Brood en Eelco Gelling deel uit van Cuby and the Blizzards.
Deel dit artikel: