Jager uit Zwartemeer moet akte en wapens inleveren

De Zwartemeerder mag geen wild meer schieten (Rechten: archief RTV Drenthe)
De Zwartemeerder mag geen wild meer schieten (Rechten: archief RTV Drenthe)
DEN HAAG/ZWARTEMEER - Een jager uit Zwartemeer mag zijn hobby niet meer uitoefenen. De korpschef van de politie Noord-Nederland trok vorig jaar terecht zijn jachtakte in. Dat oordeelde de Raad van State vandaag.
De man schoot in februari vorig jaar een ree en deed daarna geen loodje om een poot van het dier. Volgens de Raad van State staat in het jachtvoorschrift dat direct na het afschot een stukje lood aan een poot van beschermd wild gebonden moet worden.

Ernstige overtreding

Elke jager krijgt van de provinciale wildbeheereenheid een beperkt aantal loodjes om beschermde, maar overtallige reeën te mogen afschieten. Een ree zonder loodje van de afschotplek meenemen is een ernstige overtreding.

Loodje vergeten

De jager werd betrapt door bijzondere opsporingsambtenaren en moest later zijn jachtakte, wapens en munitie inleveren. Hij was het hier niet mee eens en stapte naar de Raad van State. De man beweert dat hij het loodje vergeten was, maar dat vindt de Raad ongeloofwaardig.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.