Veiling springpaarden levert tonnen te weinig op

PESSE - De zes geveilde paarden van het Springpaarden Fonds Nederland, bedacht door Jacob Melissen uit Pesse, hebben vanmiddag op een veiling 1.925.000 euro opgebracht.
Dat is veel minder dan de 2.600.000 euro die vooraf in het fonds zijn geïnvesteerd.

Zenith

Het toppaard Zenith, dat met ruiter Jeroen Dubbeldam Wereld- en Europees Kampioen werd zou volgens kenners alleen al drie miljoen kunnen opleveren. De biedingen bleven steken op 850.000 euro.
Het Springpaarden Fonds Nederland werd tien jaar geleden opgericht om ervoor te zorgen dat toppaarden niet naar het buitenland verdwijnen. Investeerders hoopten met de verkoop van de zes paarden in het fonds een behoorlijk rendement te halen. Dat is niet gebeurd.

Fonds II

De opbrengst van de veilingen is van belang voor een nieuw fonds dat wordt opgericht. Het oorspronkelijke fonds kon niet voldoen aan de regels van de Autoriteit Financiële Markten. Hoe meer het eerste fonds zou opleveren, hoe makkelijker het is om geld te verzamelen voor Fonds II.
Jacob Melissen was na het sluiten van de veiling niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.