Meer bezoekers voor Museum Kinderwereld in Roden

RODEN - Het gaat beter met Museum Kinderwereld in Roden. Het speelgoedmuseum sloot 2015 af met een winst van 16.000 euro.

"De financiële tekorten die het museum had zijn daarmee weggewerkt", laat directeur Daniëlle Lokin weten. "Er is nu weer een bescheiden reserve van bijna 4.000 euro." 

Uit een dal
Het museum is de afgelopen jaren uit een dal geklommen. In 2014 dreigde het museum zelfs de deuren te moeten sluiten. In Kinderwereld is allerlei speelgoed te bekijken en het museum heeft een grote buitenspeelplaats.

Minder subsidie
Het museum trok vorig jaar bijna 21.000 bezoekers, ruim 1.000 meer dan in 2014. Om het hoofd boven water te houden heeft Kinderwereld wel subsidie nodig. Het museum krijgt volgend jaar, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, 45.000 euro subsidie. 12.000 euro minder dan waar het museum om vroeg. 

Bezwaar
"We zijn daar niet blij mee", zegt directeur Daniëlle Lokin. "De afspraak die we een paar jaar geleden hebben gemaakt is, dat niet op ons bezuinigd zou worden zolang de gemeente nog geen definitieve plannen voor de Brink heeft."  

De directeur zal haar bezwaren op 12 oktober kenbaar maken tijdens de raadsvergadering waarin de subsidieaanvraag wordt behandeld.
Deel dit artikel: