'Nog steeds te veel dodelijke verkeersongelukken in Drenthe'

ASSEN - De provincie gaat weggebruikers nog eens extra wijzen op het aantal mensen dat omkomt in het verkeer. Gemiddeld komt elke veertien dagen iemand om het leven in het Drentse verkeer. En dat is te veel, vindt de provincie.

"Veel mensen weten het niet. Dit mag niet vanzelfsprekend zijn. Je mag dit als maatschappij niet accepteren", zegt verkeersgedeputeerde Henk Brink.

Borden

De provincie heeft al de campagne 'Samen richting Nul verkeersslachtoffers' lopen. Maar de komende twee weken is er dus extra aandacht voor doden in het verkeer. "Er komen driehoeksborden langs de wegen, zodat we de mensen er nog eens extra op wijzen", zegt Brink. De insteek van de campagne is vooral bewustwording creëren bij mensen.

N34

Speciale aandacht is er binnenkort ook voor de N34. Begin oktober komen borden langs die weg te staan, om weggebruikers te waarschuwen voor gevaren. De N34 staat bekend als een gevaarlijke weg, waar regelmatig ongelukken gebeuren.

"Mensen worden erop gewezen om op te letten en om niet in te halen op plekken waar dat niet mag." Intussen is de provincie ook bezig met aanpassingen om de N34 veiliger te maken.


Geen afname meer
Zo'n twintig jaar geleden kwamen jaarlijks zo'n vijftig mensen om in het Drentse verkeer. Dat aantal is afgenomen naar zo'n 25 à 30 de laatste jaren, maar stagneert nu volgens Brink. Het aantal gewonden neemt zelfs toe. Onder de gewonden zijn steeds vaker fietsers.

21 september

Het Drentse project tegen verkeersdoden maakt deel uit van een Europese campagne met de naam 'European Day Without A Road Death'. 21 september moet volgens de initiatiefnemers de eerste dag zonder verkeersdoden in Europa ooit moeten worden.
Deel dit artikel: