Vakbonden: leden unaniem tegen eindbod Jumbo over slagerij Beilen

BEILEN - De leden van vakbonden FNV en CNV zijn tegen het eindbod dat Jumbo heeft gedaan als het gaat om de verkoop van de centrale slagerij in het distributiecentrum in Beilen.

Jumbo gaat de slagerij verkopen aan vleesverwerker Meat Friends. Daarbij gaan de 103 mensen met een vaste baan onder dezelfde arbeidsvoorwaarden over naar de nieuwe werkgever. Ook uitzendkrachten behouden hun baan. Alle werknemers krijgen daarbij de garantie dat ze twee jaar in Beilen kunnen blijven werken.


Geen acties of ultimatum
De bonden wilden een werkgarantie van vijf jaar voor het personeel, maar Jumbo wilde niet verder gaan dan twee jaar. De vakbonden vroegen vandaag aan de leden wat ze vinden van het eindbod van Jumbo door middel van een vergadering op het bedrijf in Beilen. Bij die vergadering was veertig procent van de leden aanwezig.

De helft van de leden onthield zich van stemming, de andere helft was tegen het eindbod. Op basis daarvan concluderen de vakbonden dat de leden unaniem tegen het eindbod, met de werkgarantie van twee jaar, zijn. Vanwege de lage opkomst worden door beide vakbonden geen vervolgstappen genomen, zoals actie voeren of het stellen van een ultimatum.


Verkoop in oktober
De geplande verkoop van de slagerij aan Meat Friends vindt op 10 oktober plaats. De verkoop van de slagerij zorgde lange tijd voor onrust onder het personeel. Zo werd er gedreigd met een staking, die door de rechter verboden werd. In maart overhandigde het personeel nog een petitie aan de directie, waarin het een werkgelegenheidsgarantie van vijf jaar eiste.

Deel dit artikel: