Acht regionale omroepen willen meer gaan samenwerken

RTV Drenthe in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
RTV Drenthe in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Acht regionale omroepen onderzoeken of er intensiever kan worden samengewerkt, onder meer door samen programma's te maken. Dat schrijven de directies van de omroepen, waaronder RTV Drenthe, in een brief aan het personeel.
Het nieuws dat de plannen voor een verplichte samenwerking tussen de dertien regionale omroepen waren mislukt, is bij vijf omroepen hard aangekomen. Deze vijf zagen een door Hilversum centraal aangestuurde regionale omroep wel zitten.
De directeuren van de overige acht omroepen leggen in een brief aan het personeel uit dat ze bang waren dat de onafhankelijkheid van de redacties in gevaar zou komen.
Lees meer: Plan voor verplichte samenwerking regionale omroepen van de baan
De plannen voor de samenwerking werden anderhalf jaar geleden in gang gezet om een bezuiniging van 17 miljoen euro op te vangen. Die bezuiniging is opgelegd door staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Gevolgen merkbaar

De bezuiniging gaat door, ook nu het plan van staatssecretaris Dekker niet wordt ingevoerd. Alle omroepen zullen daar gevolgen van ondervinden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.