Papieren parkeervergunning Assen verdwijnt

ASSEN - De gemeente Assen zet de papieren parkeervergunning aan de kant. Maar dat betekent niet dat het vrij parkeren terug komt. Want er komt een elektronische variant, met een app en een website.

“We willen het zo eenvoudiger maken voor bewoners en bedrijven”, zegt wethouder Harmke Vlieg. “Die kunnen met een paar handelingen een vergunning aanvragen, ze hoeven dus niet meer naar het gemeentehuis. En het wordt ook makkelijker als je een feestje geeft. Via de app kun je de kentekens van tien gasten aanmelden."

En dat vinden veel Assenaren nu lastig: geven ze een borrel, moeten ze bij allerlei buren parkeervergunningen regelen. Dat is dus binnenkort voorbij. Maar toch is niet iedereen enthousiast.

Ank Lammers uit de Wilhelminastraat heeft grote problemen met de nieuwe regeling. “Ik heb een praktijk voor psychotherapie. Het kan toch niet zo zijn dat ik kentekens van mijn cliënten door moet geven aan de gemeente. Die zijn hier privé, hun privacy moet beschermd worden."

Volgens wethouder Vlieg is die privacy gewaarborgd. "Het systeem werkt maar eén kant op, je kunt wel informatie invoeren, maar het is niet zo dat iemand anders informatie uit het systeem kan halen."
Meer over dit onderwerp:
gemeente Assen parkeervergunning Harmke vlieg
Deel dit artikel: