Raad Borger-Odoorn wil geen uitstel aansluiting N34 Klijndijk

De geplande aansluiting Klijndijk op de N34.
De geplande aansluiting Klijndijk op de N34.
EXLOO - Een ruime meerderheid in de raad van Borger-Odoorn voelt niets voor uitstel van de aanleg van de nieuwe aansluiting op de N34 bij Klijndijk. De oproep van de PvdA kreeg geen enkele steun.
De raad behandelde vanavond een nieuw bestemmingsplan, dat nodig is om de door de provincie gewenste nieuwe aansluiting aan te leggen. Tegen dat voornemen bestaat in Klijndijk weerstand. “We zouden graag zien dat onze wethouder bij de provincie vraagt dit proces ‘on hold’ te zetten”, aldus fractievoorzitter Henk Zwiep van de PvdA.

Onderzoek

Zwiep vindt uitstel van de aanleg gerechtvaardigd. “Want Provinciale Staten hebben een motie aangenomen om een breed verkeersstromenonderzoek te doen. Het zou jammer zijn als we nu een verkeerde beslissing nemen, terwijl we de uitkomsten van dat onderzoek nog niet weten.”

'Geen nieuwe feiten'

Erik Huizing van de VVD is juist tegen uitstel. “Ik zie geen nieuwe feiten en bovendien hebben we als raad juist gezegd dat we in het kader van het verhogen van de verkeersveiligheid juist een snelle aanleg willen.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.