Huurhuizen in Stuifzand mogen niet meer worden verkocht

STUIFZAND - Woningcorporatie Actium stopt met de verkoop van sociale huurwoningen in Stuifzand.

Dat heeft wethouder Anno Wietze Hiemstra laten weten aan de gemeenteraad van Hoogeveen, tijdens een presentatie over de nieuwe woonvisie van de gemeente.

Overwinning
Het nieuws betekent een overwinning voor het CDA en Plaatselijk Belang Stuifzand. Zij zetten zich ruim twee jaar lang in voor het behoud van huurhuizen in het dorp. Want het verdwijnen van de huurhuizen zou funest zijn voor de leefbaarheid in het dorp.

"Gelukkig hebben we nu toch een mooi resultaat bereikt en is het geduld van het dorp Stuifzand beloond. Daar zijn we erg blij mee, vooral voor Stuifzand", zegt CDA-fractievoorzitter Bert Otten.

Zorgen
Als er in het dorp een huurhuis vrijkwam, werd deze niet meer verhuurd, maar verkocht."Nieuwe huurders kregen dan geen kans meer en zouden dus ook niet meer in het dorp kunnen blijven wonen", aldus Otten.In januari 2014 uitte Anneke de Lange van Plaatselijk Belang al haar zorgen bij RTV Drenthe. "De huurwoningen zijn nodig om doorstroming te houden, om de jongeren hier te houden", aldus De Lange. "Ze kunnen niet kopen, dat is te duur. Je merkt het ook. De huurwoningen gaan wel, de koopwoningen veel minder."

Maar ondanks de protesten van Plaatselijk Belang en het CDA gebeurde er niets. Zelfs minister Blok van Wonen en Rijksdienst boog zich nog over de kwestie in Stuifzand. Maar hij liet weten dat alles volgens de regels verliep.Verkopen mag niet meer
Nu lijkt het probleem met het verdwijnen van huurhuizen in Stuifzand dus alsnog te zijn opgelost. Het aantal huurwoningen in de gemeente Hoogeveen moet de komende jaren stabiel blijven en zelfs nog iets groeien.

Het zomaar verkopen van woningen is daarmee in strijd en dus heeft Actium toegezegd te stoppen met de verkoop van haar huurwoningen.
Deel dit artikel: