Bewoners Assen-Oost willen mobiel toilet tijdens renovatie

ASSEN - Bewoners aan het Lodewijk Napoleonplein in Assen zijn niet tevreden. Hun huurwoningen worden gerenoveerd, maar ze hebben er meer last van dan vooraf gedacht.

Het hele huis wordt aangepakt en de bewoners missen mobiele toiletten.

'Net kamperen'
Desiree Slagter heeft negen dagen zonder douche gezeten en overdag zonder toilet. "Het was net kamperen, 's avonds moest ik het toilet met een emmer spoelen en om te douchen moest ik naar de buren toe."

Ook Ko Donk vindt het behoorlijk frustrerend. "Voor mij is het helemaal moeilijk, want ik ben reumapatiënt en kan niet overal gebruik van maken. Maar goed, als alles klaar is wordt het wel mooi. Ze hadden ons alleen moeten melden dat we de douche en het toilet niet konden gebruiken."

Chemisch toilet
Marcel van Halteren van woningcorporatie Actium vindt de klachten vervelend, maar is ook verbaasd.

"Onze projectleider houdt iedere dinsdag spreekuur en heeft nog geen ontevreden bewoner over de vloer gehad. En de aannemer heeft alle bewoners aan het begin van het project gesproken en iedereen een chemisch toilet aangeboden. Er was één bewoner die zei 'ja graag' en de rest niet. Maar als er mensen zijn die alsnog een chemisch toilet willen, dan kan dat."
Deel dit artikel: