FC Emmen wil via FC Den Bosch uit rechterrijtje

VOETBAL - Na de met 1-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen SVV Scheveningen afgelopen dinsdag hoopt FC Emmen ook weer succesvol te zijn in de competitie.

De afgelopen twee duels gingen verloren, waardoor Emmen is gezakt naar de 11e plaats in de Jupiler League en dat terwijl de ploeg van trainer Dick Lukkien twee weken geleden nog vocht om plek 2. 

FC Den Bosch 
FC Den Bosch lijkt de perfecte tegenstander om het goede gevoel van de eerste vijf competitieduels weer terug te krijgen. De Brabanders kennen een uiterst moeizame start van het seizoen. Met 7 punten uit 7 duels heeft Den Bosch weliswaar maar drie punten minder dan Emmen, maar in het doelsaldo zit enorm veel verschil. Waar Emmen in de eerste zeven duels pas 7 goals incasseerde, daar kreeg Den Bosch er al 21 om de oren.

Twijfelgevallen 
Dick Lukkien kan voor de tweede keer op rij geen opstelling prijsgeven na de laatste training voor de wedstrijd. Oguzhan Türk speelt in ieder geval niet. De middenvelder raakte in Scheveningen geblesseerd aan zijn lies. "Verder is het meespelen van Josimar Lima en Issa Kallon nog onzeker. Morgenvroeg kunnen we pas de balans opmaken", aldus Lukkien. 

"Don't coach te game, coach the season" 
Of Lima en Kallon kunnen spelen hangt in principe van de spelers zelf af laat de oefenmeester van FC Emmen weten. "Vooropgesteld, ik wil geen onverantwoorde risico's nemen. Op de cursus heb ik dat ook geleerd. Daar was het credo 'don't coach the game, coach te season', wat inhoudt dat je je spelers het hele seizoen nodig hebt en zo ook te werk moet gaan. Maar als Lima en Kallon aangeven dat het kan, dan zullen ze spelen."  
 
Vermoedelijke opstelling 
Sietsma; Fleuren, Siekman, Lima, Klok; Rozema, Olijve, Bos; Peters, Krohne en Kallon

Live op Radio Drenthe 
FC Emmen - FC Den Bosch begint om 20.00 uur en is live te volgen op Radio Drenthe.
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen voetbal Jupiler League Emmen
Deel dit artikel: