Stelling: Het is goed dat de overheid zich met de wietteelt gaat bemoeien

Hennep komt onder overheidstoezicht (Rechten: pixabay.com)
Hennep komt onder overheidstoezicht (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - Een omslag in het wietbeleid in Nederland staat op stapel. De wietteelt komt waarschijnlijk onder controle van de overheid. Een Kamermeerderheid steunt dit voorstel van D66.
Daarmee is er voor het eerst een Kamermeerderheid voor gereguleerde wietteelt. Nu mag je wiet wel verkopen, maar niet telen en vervoeren. De overheid hoopt de criminaliteit rond wietteelt terug te dringen met regulatie.
Het wetsvoorstel regelt dat coffeeshophouders wiet aankopen van 'vergunninghouders' die in een gesloten systeem telen. De teelt van de wiet moet aan voorwaarden voldoen en wordt gecontroleerd door de overheid.
Is dit een goede ontwikkeling? Of vindt u dit geen taak van de overheid en moet het blijven zoals het was?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we of u op het werk Standaardnederlands spreekt om hogerop te komen. Ruim 29 procent zegt dat te doen. Ruim 70 procent praat gewoon dialect op het werk. In totaal brachten 815 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.