Motorcoureur Tasia Rodink 'vlucht' naar Groot Brittannië

MOTORSPORT - Motorcoureur Tasia Rodink (23) uit Noordscheschut racet dit seizoen voor het eerst in Groot Brittannië in de Moto3-klasse. Noodgedwongen, want de klasse in Nederland stelt - qua aantal deelnemers - niks meer voor.
"In de Moto3 is in Nederland voor mij niks meer te beleven en ik wil wel gewoon verder. Ik wil nog veel leren en me hogerop werken. Ik ben gewoon samen met m'n vriend en motorcoureur Kevin van Leuven die kant op gegaan. Gewoon ons tentje opgezet en kijken of er een zitje voor mij was."

Vermaak me prima op m'n Honda

Rodink begon met haar eigen team, maar is inmiddels overgestapt naar een Brits team. Ook maakte ze de overstap van de standaard klasse naar de open klasse. Tijdens het laatste raceweekend werd ze negende en veertiende. Ze rijdt dit seizoen op een 250cc 4-takt motor, een Honda. "Om echt mee te doen in het kampioenschap heb je een KTM nodig. Maar ik vermaak me prima op m'n Honda."

Drukke tijden

Het zijn drukke tijden voor de 23-jarige Drentse. "Ik werk van maandag tot en met woensdag. 's Avonds pak ik m'n spullen in en 's nachts rijden we richting Groot Brittannië. Dan bouwen we meteen onze tent op. Vrijdag, zaterdag en zondag moet ik racen en 's avonds gaan we meteen weer naar huis en dan kan ik maandag weer werken."

Spannende circuits

De smalle, gevaarlijke circuits met hoogteverschillen waren wel even wennen voor Rodink. "Hier in Nederland zie je altijd waar je heen gaat. Daar ga je heuvels op en heb je soms geen idee. Je leert daar meer. Ik denk dat daarom ook steeds meer Engelse coureurs meedoen in de Grand Prix."

Budget bij elkaar sprokkelen

Concrete doelen voor de toekomst heeft Rodink niet. "Ik ga nog steeds vooruit. Het is elk jaar wel lastig om m'n budget weer bij elkaar te sprokkelen. Maar ik probeer steeds het beste uit mezelf te halen."

Komend weekend op TT Circuit

Volgende week zondag is Rodink te bewonderen op het TT Circuit. Dan hebben de coureurs van de British Superbikes hun jaarlijkse uitstapje naar Assen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.