Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

ASSEN - Met temperaturen boven de twintig graden is het dit weekend nog aangenaam weer. Een goed idee dus om erop uit te trekken. Wij zetten een paar uitjes voor je op een rij.


Historische TT Hooghalen
In Hooghalen herleven zaterdag oude tijden. Historische racemotoren denderen opnieuw dwars door de dorpskern. De historische TT begint om 10.00 uur in de omgeving van dorpshuis 't Haoler Hoes. De entree is gratis.

Landelijke open dag azc's
De asielzoekerscentra in ons land zetten zaterdag de deuren open. Het programma per azc is te zien op: openazc.nl

Open dag brandweer Emmen
In Emmen is zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur een open dag van de brandweer. Tijdens deze open dag  kan het publiek diverse brandweervoertuigen en materialen bezichtigen en zijn er allerlei demonstraties op het gebied van hulpverlening en brandbestrijding. De open dag is aan de Nijbracht 43a.

Speedway Veenoord
In Veenoord strijden zaterdag de beste Nederlandse speedwaycoureurs om de 'Gouden Jopa Helm'. Ook coureurs uit zes verschillende landen strijden mee; Polen, Zweden, Duitsland, Tsjechië, Oekraïne en Denemarken. Het programma begint om 16.00 uur.

Smaakmakers Festival in De Wijk
In De Wijk is zaterdag en zondag voor de derde keer het Smaakmakers Festival. Van pure, bijzondere ingrediënten worden de lekkerste gerechten bereid in bijzondere foodtrucks. Het programma begint beide dagen om 13.00 uur.

Herfstfair Klijndijk
In Klijndijk is zaterdag en zondag een Herfst Fair. De fair biedt onder andere brocante, curiosa, antiek, bloemdecoraties, sieraden, sjaals, woondecoraties, houtbouw, picknicktafels en live muziek. De fair begint beide dagen om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Entree is drie euro.

Lieddag in Beilen met moderne kerkmuziek
In Beilen is zaterdag een lieddag voor cantorijen, koren, zanggroepen en voor ieder die van zingen houdt. De lieddag staat onder leiding van Tom Löwenthal, kerk- en theatermusicus en componist Huub Oosterhuis. Er wordt gezongen uit de liedbundel ‘Zangen van zoeken en zien’. Het evenement begint om 10.30 uur in de Pauluskerk aan de Witte Valkenstraat 2 en duurt tot 16.30 uur. Kosten: vijftien euro.
Deel dit artikel: