Drentse gemeenten praten over legalisering wiet

ASSEN - Drentse burgemeesters gaan op de eerstvolgende vergadering van de Vereniging Drentse Burgemeesters praten over het softdrugsbeleid in hun gemeenten.

Aanleiding hiervoor is de mogelijke legalisering van wietteelt nu daarvoor een meerderheid lijkt te zijn ontstaan in de Tweede Kamer. "De laatste jaren was dit geen thema, maar dit is een goed moment om het op de agenda te zetten van de Vereniging Drentse Gemeenten", aldus vice-voorzitter Rikus Jager.

Meerderheid
In de huidige situatie mag een coffeeshop wel cannabis verkopen, maar is de inkoop van de softdrugs niet in de wet geregeld. D66 wil met een nieuw wetsvoorstel een einde aan maken aan dit volgens de democratische partij 'scheve gedoogbeleid'. Voor het wetsvoorstel lijkt met de komst van de Groep Bontes/Van Klaveren een meerderheid te ontstaan.

Enthousiast
Burgemeester Marco Out van de gemeente Assen is net als veel andere burgemeesters in Nederland enthousiast over de mogelijke regulering van wietteelt. "Ik denk dat regulering de beste manier is om drugscriminaliteit aan te pakken. Dat betekent dat je dan ook probeert om de hele keten onder controle te krijgen. Als er nu mogelijkheden komen om dat te regelen, kunnen we een stap voorwaarts zetten', aldus Out.

Deel dit artikel: