Nieuwe PlusBus voor ouderen in Borger-Odoorn

EXLOO - Borger-Odoorn heeft een nieuwe PlusBus voor ouderen die tripjes willen maken. De bus is bedoeld voor 55-plussers die niet mobiel zijn.

Sinds 2012 bestaat de dienst in de gemeente. Ongeveer twee keer per week trekt de bus erop uit. In totaal maken er zo'n driehonderd mensen gebruik van. Door het gebruik was de oude bus toe aan vervanging. Bovendien zat er geen airconditioning in en waren de stoelen te laag waardoor sommige ouderen niet goed naar buiten konden kijken.

Sponsoren
Het bestuur van de PlusBus heeft sponsoren gevonden die de aanschaf van de nieuwe bus mogelijk hebben gemaakt. Daardoor kunnen de ouderen voor een zacht prijsje tripjes blijven maken naar bijvoorbeeld een visrestaurant in Termunten, de markt in Hoogeveen of een historische boerderij in Holten.

Enige in Drenthe
De PlusBus is een landelijk concept: het is een groot succes en dit jaar wordt de honderdste verwacht. In Drenthe blijft Borger-Odoorn de enige, terwijl er ook in andere gemeenten vraag is naar de dienst. De reisjes zijn niet alleen bedoeld om ergens te komen, maar vooral om het sociale isolement van bepaalde groepen ouderen te doorbreken.
Meer over dit onderwerp:
PlusBus gemeente Borger-Odoorn ouderen bus Borger
Deel dit artikel: