Feestweek in Roden: 'Hier kijk ik het hele jaar naar uit'

RODEN - Roden staat weer een week lang op z'n kop. Met uiteraard de Jaarbeurs van het Noorden, morgen de Rodermarktparade en vanaf dinsdag de Rodermarkt zelf.

De Jaarbeurs van het Noorden is vanavond al open. Bestuurslid André Brasse keek er erg naar uit. Hij veranderde voor het eerst de indeling van de jaarbeurs. "We hebben keihard toe gewerkt naar vanavond en ik ben trots op wat we hebben neergezet."

Nauwelijks slaap
Volgens Brasse is er dit weekend genoeg te doen op de beurs: "Vanavond is er al een modeshow en morgen zijn er allerlei workshops, zoals pottenbakken, sieraden maken en je kunt je huid laten analyseren. Het is een heel wisselend programma."

Barmedewerkster Joni Huising kijkt uit naar de week. "Ik slaap komende week nauwelijks, maar het is altijd weer te snel voorbij. Hier kijk ik het hele jaar naar uit!" Huising staat met haar moeder, een vriendin en haar moeder achter de bar. "Dat doen we al zo'n zeven jaar. Ja, dat is een groot feest. En daarna kunnen we gewoon weer bijkomen."

Rodermarkt
De Rodermarkt duurt nog tot en met woensdag. Morgen vindt de Rodermarktparade plaats met veertien versierde praalwagens en verschillende showbands. De Rodermarkt zelf valt traditiegetrouw op de vierde dinsdag van september.

Woensdag is de laatste dag, met de kortebaandraverij. Dan kan gewed worden op welk paard die middag gaat winnen.
Deel dit artikel: