'Het gaat om het gevoel dat je krijgt als je de muziek hoort'

Verkleed als apen renden William Bossong (l.) en Arnold Kuik in Emmen de markt over (Rechten: RTV Drenthe/Hielke Meijer)
Verkleed als apen renden William Bossong (l.) en Arnold Kuik in Emmen de markt over (Rechten: RTV Drenthe/Hielke Meijer)
EMMEN - De echte fans - en dat zijn er heel wat - kennen sommige nummers al. Maar vandaag kwam van Mooi Wark de nieuwe cd met veertien nieuwe nummers uit: D'r op of gien Vreten.
"Je moet geen teksten hebben waar je over na moet denken, je moet het direct mee kunnen zingen", zegt zanger/gitarist Bert Koops. Dat geldt dan ook voor het nieuwe album. Het gaat over bier, vrouwen en nog meer bier.

Ik hol van zoepen

Enkele titels van nieuwe nummers zeggen genoeg: D'r op of gien vreten, Ik hol van zoepen, Vies vals kreng en Kleine dingen worden zomaar groot. Koops: "Het gaat om de sfeer en het gevoel dat je krijgt als je de muziek hoort. Daar moet je kippenvel van krijgen en bij dit album klopt dat allemaal."

Apen

De nieuwe cd werd vandaag in Emmen gepresenteerd. Om wat reuring te veroorzaken renden enkele bandleden verkleed als apen over de markt in Emmen. In de voormalige dierentuin gaven de mannen een optreden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.