FC Emmen heeft aan één helft genoeg tegen Den Bosch: 3-0

VOETBAL - Het scorend onvermogen is in ieder geval voor even geen thema meer bij FC Emmen. De Drentse profclub had geen enkel probleem om FC Den Bosch te verslaan: 3-0.
Door de zege klimt FC Emmen naar de 7e plaats in de Jupiler League, met 13 punten uit 8 duels. Koploper is Jong PSV dat 17 punten heeft, maar dan uit 7 duels. De Eindhovenaren spelen maandag tegen Fortuna Sittard.

Drie goals in 1e helft

Het duel was al na 45 minuten gespeeld, na treffers van Issa Kallon, Henk Bos en Cas Peters. Voor Kallon en Bos waren het primeurs, want nog niet eerder scoorden zij in een betaald voetbalduel.

Olijve

FC Emmen startte furieus en kreeg al na drie minuten een enorme kans op 1-0, maar Frank Olijve stuitte op Den Bosch-keeper Kees Heemskerk. In die actie kwam de Emmen-middenvelder in botsing met Heemskerk die met een hoofdblessure het veld, per brancard, moest verlaten. Nick Leijten was zijn vervanger.

De 1-0

Cas Peters was de eerste die Leijten op de proef stelde, maar de doelman redde simpel. De derde grote kans voor FC Emmen was wel raak. Gersom Klok zette Cas Peters aan het werk, die sneller was dan Niek Vossebelt en een perfecte voorzet afleverde op Issa Kallon die de 1-0 binnentikte.

Schitterende 2-0

Den Bosch veranderde na de 1-0 niet van speelstijl. Het bleef vooral achteruit lopen en loeren op de counter. Maar die counters kwamen er niet. FC Emmen speelde geconcentreerd bij balverlies en bleef vooral jagen op een tweede goal. Die kwam na iets meer dan een half uur. Henk Bos profiteerde dankbaar van zwak opbouwen van de Brabanders en met een schitterende stift zette hij de thuisclub op 2-0.

De vierde van Cas Peters

Kort voor rust gooide Cas Peters de wedstrijd helemaal in het slot door een vrije bal van Bos achter Leijten te koppen. Voor Peters was het zijn derde goal van het seizoen, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Rogier Krohne.

Drie keer aluminium, maar geen goals in tweede helft

In de tweede helft viel er nagenoeg niets te genieten voor het publiek. Den Bosch kon niet meer en FC Emmen hoefde niet. Wel werd er nog drie keer het aluminium geraakt. Twee keer door FC Emmen (door invallers Nick Bakker en Jurjan Mannes uit een schitterende vrije bal) en één keer door Den Bosch-invaller Schet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.