Noordscheschut beslist derby tegen De Weide na rust

Noordscheschut tegen De Weide (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
VOETBAL - De topper in de 2e Klasse J tussen Noordscheschut en De Weide werd een prooi voor de thuisclub. Na een 0-0 ruststand werd de wedstrijd na rust beslist. De ban werd gebroken door een schitterende omhaal van Danny Kiekebelt en Noordscheschut won uiteindelijk met 3-2.
Het eerste gevaar kwam van de gasten uit Hoogeveen. De eerste corner van de wedstrijd werd bijna gepromoveerd tot een doelpunt, maar de kopbal ging net voorlangs. De thuisploeg moest een kwartier wachten op de eerste kans. Melvin Mol kreeg onvoldoende controle over de bal om doelman Henri van der Weide te passeren.
Na ruim een half uur spelen was het wederom Mol die een kans kreeg, maar het schot had te weinig kracht om het Van der Weide echt moeilijk te maken. Aan de andere kant was Jermo Verbeek dicht bij de openingstreffer, maar zijn pass bereikte Jasper Strijker net niet. Vlak voor rust kreeg Wim Bos wel de bal in kansrijke positie, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Alex Padding, zodat beide ploegen gingen rusten met een doelpuntloos gelijkspel.
Na rust was het Danny Kiekebelt die op schitterende wijze de score opende. Een voorzet van Roy Hooijer Jzn werd met een omhaal gepromoveerd tot doelpunt. Noordscheschut had controle over de wedstrijd en toen met minder dan een kwartier te spelen Dennis Hooijer de 2-0 binnenschoot, leek de wedstrijd beslist.
In de slotfase vielen de doelpunten als rijpe appelen. Eerst bracht Jermo Verbeek de spanning weer terug. Melvin Mol bracht de marge weer naar twee treffers (3-1), maar amper twee minuten later was de marge weer één. Mitchel Luchtenberg bracht de eindstand op 3-2 en dus blijft Noordscheschut koploper in de tweede klasse J.
Groen Geel - DZOH
DZOH speelde in Groningen gelijk tegen Groen Geel: 2-2. Het gelijkspel betekende het eerste puntverlies voor de Emmenaren. DZOH kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong door een treffer van Koen Olde Monnikhof. Een klein kwartier later was de thuisploeg binnen drie minuten twee keer trefzeker. In de 78ste minuut wist Luuk Jans de schade voor DZOH te beperken. DZOH staat op de tweede plek, twee punten achter Noordscheschut. Beide ploegen treffen elkaar volgende week in Emmen.
SV Bedum - Klazienaveen
Klazienaveen was vanmiddag op bezoek in Bedum. De ploeg van trainer Daan Lelieveld was kansloos en verloor met 5-0. Na een halfuur spelen stond Klazienaveen met 3-0 achter. Vlak voor rust werd dit 4-0. In de 60ste minuut viel de 5-0. Klazienaveen staat op plek elf, met drie punten uit vier duels.
LTC - SV Gramsbergen
LTC boekte in de thuiswedstrijd tegen SV Gramsbergen de eerste overwinning van het seizoen. Het werd 3-1. Mark Hofsteenge zette de Assenaren in de zeventiende minuut op voorsprong. Marc Heerings verdubbelde kort na rust de voorsprong van LTC. Marcel Meijer maakte er vervolgens 3-0 van. Twintig minuten voor tijd deed Gramsbergen wat terug in de persoon van Roy Seinen. Daar bleef het bij in Assen. LTC staat nu op de negende plaats.