Ruim vierduizend bezoekers voor Drentse azc's

Het azc in Assen trok ruim vijfhonderd bezoekers (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
Het azc in Assen trok ruim vijfhonderd bezoekers (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
ASSEN/HOOGEVEEN - Ruim vierduizend belangstellenden hebben vandaag in Drenthe de landelijke open dag van de asielzoekerscentra bezocht. Van de zeven azc's in onze provincie trok het asielzoekerscentrum in Hoogeveen de meeste: daar kwamen meer dan 1.400 bezoekers.
Vluchtelingenwerk Nederland en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hielden de open dag voor de tweede keer.

Elkaar ontmoeten

"Het ontmoeten van bewoners staat centraal", vertelt woordvoerster Alet Bouwmeester van het COA. "Ik was vanmiddag zelf even op het azc in Assen en het was er echt druk. Gezellig." Het azc in Assen trok ruim vijfhonderd bezoekers.

Hapjes

Azc-bewoners hebben geholpen met de voorbereidingen, vertelt ze. "Op het azc in Assen woont een man die kok was in Syrië. Hij heeft de afgelopen paar dagen samen met een groep bewoners hapjes gemaakt voor vandaag. GGZ Drenthe stelde een keuken ter beschikkking."

36.000 bezoekers landelijk

In Drenthe konden bezoekers - behalve in Assen en Hoogevee - azc's bekijken in Emmen, Oranje, Veenhuizen, Vledder en Zweeloo. Landelijk openden ruim zeventig azc's hun deuren. In totaal werden die door zo'n 36.000 mensen bezocht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.