Eerste nederlaag kost ACV koppositie

ACV in actie op een archieffoto (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
VOETBAL - ACV is vanmiddag de koppositie in de hoofdklasse B kwijtgeraakt na een 3-2 nederlaag tegen Excelsior '31.
Het was voor de Assenaren de eerste nederlaag van het seizoen. In Rijssen kwam de ploeg na zes minuten spelen op een 1-0 achterstand, door een doelpunt van Hielke Penterman. Penterman was tien minuten later opnieuw trefzeker.
"We hadden moeite met het kunstgras, moeite met de tegenstander en moeite met onszelf", zegt ACV-trainer Fred de Boer over de eerste helft.
Terechte nederlaag
In de tweede helft liep het beter bij ACV. Na een uur spelen maakte John van Dalen de 2-1 en in de 82ste zette Thomas Metzemaekers ACV weer op gelijke hoogte. De Assenaren gingen uiteindelijk toch met lege handen naar huis, want in de 86ste werd het 3-2.
"Als je laat in de wedstrijd gelijkmaakt hoop je dat het zo blijft", zegt De Boer. "Maar uiteindelijk was het wel een terechte nederlaag."
Koploper af
Door de nederlaag is ACV de koppositie kwijt. De ploeg staat na zes wedstrijden op de derde plaats, met evenveel punten als Staphorst en DOVO, maar een minder doelsaldo. "Toen we bovenaan stonden, hingen we dag vlag niet uit, dus nu gaan we ook niet huilen", aldus trainer De Boer.