DOS'46 heeft geen kind aan Oranje Wit

KORFBAL - DOS'46 heeft in de Ereklasse A een eenvoudige en gemakkelijke zege geboekt op Oranje Wit.
Het team uit Nijeveen won met 29-14 van de nog puntloze tegenstander uit Dordrecht. Halverwege stond het al 14-8 voor het team van Daniël Hulzebosch.

Stroeve start

Vanaf het begin domineerde DOS'46 de wedstrijd, al had het wel de nodige moeite om tot scoren te komen. Daardoor kon de tegenstander redelijk bijblijven. Pas bij de stand 7-5 in het voordeel van DOS'46 namen de Nijeveners langzamerhand afstand van Oranje Wit. Daarbij lieten ook de dames zich niet onbetuigt. Zij kwamen in de eerste helft tot zes doelpunten. De dames van Oranje Wit kwamen niet tot scoren.

Tempoversnelling goed voor hoge uitslag

Nadat Lex van Gent, de topscorer van de gasten, de stand terug bracht naar een verschil van vier doelpunten (14-10), was het gebeurd met Oranje Wit. DOS'46 gaf weinig ruimte aan de tegenstander, waardoor de aanvallende intenties van Oranje Wit waren gedoemd tot mislukken. Zelf speelde DOS'46 in een hoog tempo met snelle aanvallen de tegenstander zoek. Iedere speler/speelster van de thuisclub wist te scoren. Bij de tegenstander was slechts één dame in staat om één keer te scoren. UIteindelijk werd het verschil uitgedrukt in vijftien doelpunten (29-14). Topscorers bij DOS'46 waren Nienke Hitzbergen met zes doelpunten en Menno Russchen met vijf treffers.

Zaalcompetitie lonkt

DOS'46 kan zich nu opmaken voor de zaalcompetitie, die begin november van start gaat. Dan is ook Geertje Hoekstra weer van de partij. Zij speelde na een lange blessureperiode voor het eerst weer tien minuten mee in het tweede team. De terugkeer van Nynke Sinnema en Marco Zegwaard, eveneens lang uit de roulatie, wordt pas na de winter verwacht.