Hurry Up simpel langs Aalsmeer: 'zo goed speelde dit team nog nooit'

HANDBAL - Hurry Up boekte vanavond een eclatante zege op Aalsmeer: 30-22. Door de zege klimmen de Zwartemeerders naar de vierde plek in de BENE-League, onder Lions, Hasselt en Sasja.
"Ik ben dik tevreden", aldus Hurry Up-coach Martin Vlijm. "Ik heb Hurry Up nog nooit zo goed zien spelen. Vooral in de eerste helft waren we ijzersterk. Onze dekking fungeerde uitstekend en daarachter stond vandaag een geweldige doelman Thomas Aagaard."

Trainavicius

Bij rust was het 17-11 voor de oranjehemden, met Vaidas Trainavicius als bepalende speler. Hij dirigeerde, bracht spelers in stelling en nam ook zelf initiatief. "Vaidas is een speler die ons op sleeptouw kan en moet nemen. In de vorige wedstrijden was ik nog niet altijd tevreden over zijn spel. Vandaag wel. Misschien is het eurootje gevallen bij hem..."

Sterke start

Hurry Up startte uitstekend aan het duel tegen Aalsmeer. De achtvoudig landskampioen keek binnen drie minuten al tegen een 4-0 achterstand aan door twee treffers van Ronald Suelmann, één van Tommie Falke en één van Vaidas Trainavicius. De Litouwse middenopbouwer zou uitgroeien tot de topschutter van de avond met tien treffers.
Via 9-4 werd de maximale voosprong in de eerste helft zeven punten, bij 15-8.

Tweede helft

Na rust knokte Aalsmeer zich aanvankelijk terug in de wedstrijd, maar verder dan 19-15 liet Hurry Up de bezoekers niet komen. Sterker nog, bij 24-15 leek een monsterscore in de maak maar dankzij onder andere de derde tijdstraf (en dus rood) voor Suelmann bleef Aalsmeer een grotere afstraffing bespaard.