PvdA en GroenLinks willen snelheid op Drentse snelwegen verlagen

ASSEN - De Statenfracties van GroenLinks en PvdA willen de snelheid op de Drentse snelwegen weer terugbrengen naar 120 kilometer per uur.
De verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur, leidt volgens de twee fracties tot meer lawaai en meer vervuiling. Bovendien zouden de nadelen niet opwegen tegen de minimale tijdwinst.
"Er is meer uitstoot van allerlei stoffen en er is ook meer herrie", zegt Hans Kuipers van GroenLinks. Ook zou de weg minder veilig zijn, maar daarvoor heeft het Statenlid nog geen hard bewijs.
Voor de zomer werd het voorstel van de twee partijen ook al behandeld in de Provinciale Staten, maar doordat een Statenlid afwezig was, staakten de stemmen. Toen stemden twintig mensen voor, en twintig mensen tegen de snelheidsverlaging.
Een SP-Statenlid dat afwezig was bij die stemming is volgens Kuipers voorstander van de snelheidsverlaging. "Dus als iedereen net zo stemt als voor de vakantie, en als iedereen aanwezig is, dan is er een meerderheid voor de snelheidsverlaging."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.