Motorcoureur Walid Soppe ook volgend seizoen in Red Bull Rookies Cup

MOTORSPORT - De prestaties vielen tegen dit seizoen. Maar Walid Soppe (16) uit Coevorden rijdt ook volgend seizoen weer in de prestigieuze Red Bull Rookies Cup. Hij begint dan aan zijn derde seizoen in het officieuze wereldkampioenschap voor junioren.
"Ik ben blij, maar ik heb dit seizoen veel pech gehad en daarom twijfelde ik zelf ook of ik nog een seizoen mocht blijven. Maar ze zeggen dat ik het wel in me heb, het moet er alleen uitkomen", laat Soppe vanuit Spanje weten.

Ik heb vaak laten zien dat ik het kan

Van de dertien races stond hij acht keer met lege handen. Hij viel er vaak af, maar maakte volgens z'n teambaas toch progressie. In het eindklassement werd de Coevordenaar zeventiende.
"Ondanks dat ik er vaak af ben gegaan heb ik heel vaak laten zien dat ik het kan. Volgend jaar ga ik ervoor zorgen dat ik er echt op blijf zitten." Ook laat de teambaas van de Red Bull Rookies Cup weten dat Soppe zelfs mogelijk in aamerking komt voor een vierde seizoen.

Slotraces in Aragon
Ook tijdens de twee laatste races van het seizoen, dit weekend in het Spaanse Aragon, liep het niet voor Soppe. Halverwege de eerste race van gisteren werd hij van de baan gereden door de Italiaan Zannoni. Hij was net opgeklommen van de vijftiende naar de achtste plaats.
Vanmiddag verliet hij ook voortijdig de wedstrijd met een oververhitte motor.

Vorig seizoen zestiende
Vorig jaar in z'n debuutjaar in de Red Bull Rookies Cup eindigde Soppe op de zestiende plaats in het eindklassement.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.