'Boerenderby' in vierde klasse blijft onbeslist

VOETBAL - Pesse en Wijster hebben de punten verdeeld. De 'boerenderby' in de vierde klasse E eindigde in 1-1.
Na een flitsende start van de gasten uit Wijster, waar Tjarks en Zwerts een goede kans niet wisten om te zetten in een goal, nam Pesse na een kwartier spelen het initiatief in het duel over. Bart Steenbergen had de openingstreffer op zijn voet, maar de gelijke stand bleef op het scorebord.

Tegen de verhouding in

In de 38ste minuut viel het eerste doelpunt van het duel aan de andere kant. Ronald Ipema verlengde prompt een afzwaaier met het hoofd en liet de doelman van Pesse kansloos.
De tweede helft ging verder zoals de eerste eindige. Een licht overwicht van de thuisploeg die de scherpte niet had voor een goede eindpass. In de zeventigste minuut veerde het thuispubliek op. Een pass van Poetse vond Arnoud Luten, die met een lob beheerst gelijk maakte.

Twee verloren punten

Wijster kreeg in de slotfase één kans, maar zag doelman Zwerts goed uit zijn doel komen. Volgens Pesse-trainer Bouw verloor de thuisploeg met de puntendeling twee punten.