Winnend VV Emmen blijft in het spoor van koploper Achilles 1894

VV Emmen blijft in het spoor van koploper Achilles 1894 (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - In de eerste klasse F hebben VV Emmen en Achilles 1894 weten te winnen. De amateurs uit Emmen naderen de koploper uit Assen op één punt.
Op bezoek bij Bergum maakte lijstaanvoerder Achilles 1894 korte metten met de thuisploeg. Bij rust stond een comfortabele 0-3 score op het bord. Na de pauze kwam de overwinning van de formatie van Theo ten Caat niet meer in gevaar. Bij 1-5 klonk het eindsignaal. Zowel Stan Haanstra als Mathijs Hensens lieten het net twee keer bollen.

LAC Frisia 1883 - SVBO: 4-1

Het geplaagde SVBO kreeg zondagmiddag in Friesland rap de deksel op de neus. Na een half uur spelen prikte de thuisploeg al de vierde treffer (!) binnen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd maakten de geelhemden uit Barger-Oosterveld de eretreffer.

"Ieder jaar stapjes maken"

Na een moeizame start (0-1) zette VV Emmen Wolvega in eigen huis gedegen opzij: 4-1. "We speelden de eerste helft onder ons niveau", is coach Nico Haak na de tijd duidelijk. "In de rust hebben we wat dingen omgezet. Na rust heb ik een Emmen gezien dat volledig dominant was aan Wolvega".
Jan Jaap Wever scoorde twee keer, waaronder de gelijkmaker vlak voor rust. De overwinning op de Friese promovendus lag in de lijn der verwachting. "Vorig jaar zijn we vierde geëindigd. We willen ieder jaar een stapje maken, dus dit seizoen spelen we voor de top 3. En of je dan voor het kampioenschap speelt moet uitwijzen".

WVV - Hoogeveen: 1-2

Hoogeveen verslikte zich niet in hekkensluiter WVV. Ondanks een achterstand bij rust gingen de punten mee naar Drenthe. Marco Hartmann was verantwoordelijk voor beide Hoogeveense goals. Hij bleef vlak na rust onder meer koel vanaf de stip. Door de uitwinst stijgen de blauwhemden naar de vierde plaats, met zeven punten uit vier duels.

LSC 1890 - Nieuw Buinen 1-2

Nieuw Buinen pakte de zege in de slotfase van het duel in Friesland. De thuisclub kwam na rust op voorsprong door een voorzet, die zomaar achter Nieuw Buinen-doellman Robert Smit belandde. Roan Poelstra zorgde in de 80e minuut voor de gelijkmaker na voorbereidend werk van Arnoud Bentum. Roy Hooiveld zorgde drie minuten voor tijd voor de 1-2.