Andringa plaatst zich met Oranje voor EK

Robbert Andringa was een stabiele factor in de wedstrijd tegen Turkije
Robbert Andringa was een stabiele factor in de wedstrijd tegen Turkije
VOLLEYBAL - Robbert Andringa uit Assen heeft zich met de volleybalheren geplaatst voor het Europees Kampioenschap. De Oranje-mannen wonnen vandaag in vier sets van Turkije. In het Topsportcentrum in Koog aan de Zaan werd het 3-1 (19-25 25-22 26-24 25-18).
"We hadden een goede uitgangspositie", zegt Andringa. "Maar dan moet het nog wel even gebeuren. Dat het gelukt is, is heel mooi. De ontlading was groot."

'Nu doordrukken'

De volleyballers verloren de eerste set. "We maakten te veel eigen fouten en lieten de Turken in het spel komen. Vanaf de tweede set begonnen we beter te serveren en kwamen we in ons spel." In de derde set werd het nog even spannend. "Maar toen we die set wonnen dachten we: nu moeten we doordrukken, dan winnen we", vertelt Andringa.
Andringa, die tegenwoordig bij het Franse Poitiers volleybalt, speelde een prima wedstrijd. "Ik praat niet graag over mijzelf, maar ik denk dat ik goed heb gespeeld. Vooral de passing ging goed."

EK in Polen

Nederland eindigde door de overwinning als eerste in groep E. Vorig weekeinde wonnen de volleyballers in Izmir de eerste drie duels: 3-0 tegen Wit-Rusland, 3-2 tegen Turkije en 3-1 tegen Oostenrijk. Dit weekeinde versloeg Oranje de drie landen opnieuw: 3-0 tegen Oostenrijk, 3-2 tegen Wit-Rusland en vandaag dus 3-1 tegen Turkije.
Het Europees Kampioenschap is begin volgend jaar in Polen. "We gaan voor een goed resultaat", aldus Andringa.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.