Conducteurs staken, maar inchecken is wel verstandig

Veel conducteurs staken vandaag (Rechten: RTV Drenthe)
Veel conducteurs staken vandaag (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - "U hebt waarschijnlijk meegekregen dat conducteurs van de NS vandaag staken en de vervoersbewijzen niet controleren, maar in deze trein is dat niet het geval. Mocht u daarom nog niet hebben ingecheckt, doet u dat dan alsnog", aldus een conducteur vanmorgen tegen reizigers die in Groningen instapten.
Veel conducteurs van de NS staken vandaag, maar dat betekent niet dat u niet hoeft in te checken als u met de trein rijdt, laat de NS weten. En omdat niet alle conducteurs staken, wordt in een aantal treinen de vervoersbewijzen wel gecontroleerd. Bovendien staan er op veel stations tegenwoordig poortjes die alleen opengaan als een reiziger in- of uitcheckt.
Conducteurs die zijn aangesloten bij vakbond FNV Spoor voeren geen kaartcontroles uit. Ze protesteren daarmee tegen het schrappen van de tweede conducteur op twintig oudere dubbeldekstreinen, die iets korter zijn.
De conducteurs menen dat een tweede conducteur op de trein belangrijk is voor de sociale veiligheid. De NS daarentegen vindt dat de maatregel goed uit te leggen is. De staking duurt tot 15.00 uur vanmiddag.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.