Huisartsenposten: van ontdekte tumor tot doodziek aan de telefoon

MEPPEL/GIETEN - "Ik ben enorm dankbaar dat er bij de huisartsenpost zo is doorgepakt. Als ze dat niet hadden gedaan, was het denk ik heel anders met mij afgelopen." Maar ook: "Ik was levensbedreigend ziek, maar moest per se zelf aan de telefoon komen".
Twee heel uiteenlopende ervaringen van een bezoek aan een huisartsenpost. Uit een enquête van de regionale omroepen en de NOS blijkt dat Drenten
zijn, maar dat er ook kritiek is op de
van de huisartsenpost.
Lees meer: Vijf vragen over een bezoek aan de huisartsenpost
Knallende hoofdpijn
Een van de tevreden patiënten is Elisabeth Bakkenes uit Meppel. Vorig jaar kreeg ze 's avonds plotseling knallende hoofdpijn. In eerste instantie nam ze een glas water, maar later belde ze toch de huisartsenpost. En dat bleek een heel goede beslissing.
De Meppelse kreeg bezoek van een huisarts en die had snel in de gaten dat het foute boel was. In het ziekenhuis werd duidelijk dat Bakkenes was getroffen door een hersenbloeding. Na meer onderzoek bleek dat die bloeding was veroorzaakt door een hersentumor, iets wat is ontdekt door snel handelen van artsen op de huisartsenpost. Inmiddels is ze geopereerd en gaat het goed met haar.
Bekijk hier het verhaal van Elisabeth Bakkenes

Doodziek aan de telefoon

Rustend huisarts Peter Vogelzang uit Gieten is een stuk minder positief. Toen hij op een avond ontzettend ziek werd, belde zijn vrouw naar de huisartsenpost. Ze vertelde de klachten en meldde dat haar man vroeger huisarts was. Toch moest Peter Vogelzang ook zelf het verhaal vertellen, terwijl hij daar amper toe in staat was.
Uiteindelijk bleek hij een ernstige longontsteking te hebben en bracht hij tien dagen door op de Intensive Care.
Peter Vogelzang vertelt zijn verhaal

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.